Schrijfportfolio P2 Fictie. Pindakaas en Rundergehakt

[:nl]

Pindakaas.

Mijn adem ruikt naar de boterham met pindakaas die ik net op had. Snel pak ik een pepermuntje en loop de deur uit. Ik stap op mijn fiets en rij naar mijn werk. Keurig op tijd. Dat had zelfs ik niet verwacht. Met een bonkend hoofd zet ik mijn fiets op slot en loop naar de deur. Een gesprek met de baas. Ik had niet veel vertrouwen in dit gesprek. Hier zou ik erachter komen of ik mag blijven of ontslagen wordt.

Ik denk aan alle leuke momenten op mijn werk.

De adviezen die ik moest geven aan klanten en het vullen van de schappen. Voor sommige was dit gewoon een bijbaan, maar voor mij was dit een levensstijl. Ik hield van mijn werk. Ik liep naar binnen en werd meteen begroet door mijn baas. ‘’Goed dat je er bent, we moeten wat zaken bespreken.’’ Zei hij met een aparte glimlach. Die lach vond ik maar niks, er was iets aan de hand. Daarna begon het te regenen.

Een biertje of drie later staar ik vanaf mijn bank naar buiten en begin te beseffen wat er nu eigenlijk gebeurd is vandaag. Ik ben ontslagen. De druppels op het raam glijden langzaam naar beneden alsof ze tranen zijn. De wereld huilt om mij, dacht ik, en even dreigde ik weg te zakken in zelfmedelijden. Ik sta op om te gaan douchen. Om al het verdriet van me af te wassen. Toen ik klaar was met douchen liep ik naar de keuken. Het rook er lekker. Mmm

Rundergehakt.

[:en]Pindakaas. Mijn adem ruikt naar de boterham met pindakaas die ik net op had. Snel pak ik een pepermuntje en loop de deur uit. Ik stap op mijn fiets en rij naar mijn werk. Keurig op tijd. Dat had zelfs ik niet verwacht. Met een bonkend hoofd zet ik mijn fiets op slot en loop naar de deur. Een gesprek met de baas. Ik had niet veel vertrouwen in dit gesprek. Hier zou ik erachter komen of ik mag blijven of ontslagen wordt.

Ik denk aan alle leuke momenten op mijn werk. De adviezen die ik moest geven aan klanten en het vullen van de schappen. Voor sommige was dit gewoon een bijbaan, maar voor mij was dit een levensstijl. Ik hield van mijn werk. Ik liep naar binnen en werd meteen begroet door mijn baas. ‘’Goed dat je er bent, we moeten wat zaken bespreken.’’ Zei hij met een aparte glimlach. Die lach vond ik maar niks, er was iets aan de hand. Ineens begon het te regenen.

Een biertje of drie later staar ik vanaf mijn bank naar buiten en begin te beseffen wat er nu eigenlijk gebeurd is vandaag. Ik ben ontslagen. De druppels op het raam glijden langzaam naar beneden alsof ze tranen zijn. De wereld huilt om mij, dacht ik, en even dreigde ik weg te zakken in zelfmedelijden. Ik sta op om te gaan douchen. Om al het verdriet van me af te wassen. Toen ik klaar was met douchen liep ik naar de keuken. Het rook er lekker. Mmm Rundergehakt.[:]

Geef een reactie

Website Protected by Spam Master