Wat wil ik nu echt? Studieswitch

Wat wil ik nu echt? 

Die gedachte heeft de laatste dagen heel vaak in mijn hoofd gedwaald. Ik ben mij iets gaan beseffen. Nu ik stage loop merk ik een aantal dingen. Een paar jaar geleden heb ik fulltime (40u) gewerkt als E-commerce content schrijver en ik vond het vreselijk. De mensen behandelde mij alsof ik een kind was en het daagde mij niet uit. Ik verweet het aan het bedrijf en nam ontslag. Nu ik dus stage loop in een super bedrijf merk ik dat ik gewoon niet geschikt ben voor fulltime achter een bureau te zitten. De mensen hier zijn super aardig, ik ben een stagiaire maar voel me echt gewaardeerd en nodig. Maar nog zou ik hier niet fulltime willen werken. Ik moet iets DOEN. Actief zijn, niet 40 uur per week op mijn reet achter een pc zitten.

Iets doen

Toen ik dat besefte ging ik nadenken over wat dan. Want de opleiding Communicatie leidt hoe dan ook op tot een kantoorbaan. Wat ik het allerleukste vind om te doen is knutselen. Dit klinkt kinderachtig maar dat interesseert mij niets. Breien, schilderen, tekenen, iets maken en zelfs strijkkralen. Het kan zo gek niet als het maar creatief iets doen is. Toen dacht ik aan mijn oma en mijn ouders. Zij zeiden altijd dat ik kleuterjuf zou moeten worden. Ik wilde ook altijd heel erg graag naar de pabo maar ben dit niet gaan doen vanwege dat ik slecht ben in rekenen. Zie mijn vorige blogpost waarin in al zei dat ik eigenlijk naar de pabo wilde. Blog TEFL

Studieswitch

Nu is het plan om te stoppen met de opleiding Communicatie en in februari te beginnen met de deeltijd pabo op de Fontys in Eindhoven. Ik heb net twee van de drie toelatingstoetsen gedaan en ik hoop dat ik deze gehaald heb. Ik moest toetsen maken in de vakken; aardrijkskunde en natuur & techniek. Ongeveer 1 december hoor ik of ik deze gehaald heb. De geschiedenis toets moet ik 9 januari maken.

Dus het plan veranderd weer.

Het was eigenlijk heel logisch dat ik deze studieswitch naar de pabo zou maken. Ik studeer nu om Engels les te mogen geven, mensen in mijn omgeving gaan ook naar de pabo en ik heb al sinds dat ik jong was het plan om naar de pabo te gaan. Ik voel mij heel erg goed over mijn studieswitch en zie mijzelf ook echt docent zijn. Gelukkig moet ik meteen stage gaan lopen en kan ik echt ervaren hoe het is. Het geeft echt rust in mijn hoofd. Alle twijfels zijn weg en ik ben echt gelukkig nu. Ik ga niet stoppen met mijn website. Via de computer ontwerpen is ook creatief bezig zijn en ik wil niet stoppen met het ontwerpen van promotiemateriaal etc. Ook ga ik veel meer bloggen over van alles en daarnaast ga ik nog meer fotografie doen en dit ook op de site plaatsen.

De tijd tussen nu en februari ga ik gebruiken om te werken en te sparen. Ik blijf thuis wonen en ga als het goed is bij mijn oude basisschool als onderwijsassistent werken. Daarnaast heb ik straks geen OV meer i.v.m. deeltijd dus het is heel fijn dat alles lekker dicht bij huis is.

Ik zie de toekomst rooskleurig tegemoet!

De opleiding PABO

 

Geef een reactie

Website Protected by Spam Master