Stage groep 7

Zoals jullie weten ben ik net begonnen met de opleiding tot leraar basisonderwijs. Ik heb nu twee dagen stage gehad en wil graag met jullie mijn ervaringen delen. 

De eerste dag

20 februari had ik mijn eerste stage dag. De dag begon om 08:00 en ik had eerst een gesprek met mijn stage begeleider. Ze heeft mij ook rondgeleid in het gebouw en we hebben een beetje besproken wat mijn verwachtingen waren. Rond 09:00 waren we klaar en ging ik mijn stageklas ontmoeten. Groep 7B van juffrouw Suzanne. Op het moment dat ik binnenkwam waren ze aan het afronden met rekenen. 

Na rekenen zijn ze verder gegaan met taal. Nadat de juf de uitleg gedaan had en iedereen zelfstandig bezig was ben ik langs elk groepje gelopen en heb ik naar iedereens naam gevraagd. 

Minecraft

Toen ook de taal les voorbij was mocht ik mij officieel voor gaan stellen. Ik had hiervoor speciaal een interactieve presentatie gemaakt die ik wilde laten zien. In de presentatie had ik vragen staan zoals wat voor school ik allemaal gedaan heb en wat mijn hobby’s zijn. De klas was heel erg enthousiast toen ik vertelde dat ik gamen leuk vond en ze wilde allemaal weten of ik ook Minecraft speelde. Ik zei dat ik dat ook deed en iedereen was meteen fan van mij. In de pauze wilde iedereen weten wat ik in Minecraft allemaal deed en of ik met hun zou kunnen spelen een keer.

Ik heb de eerste stagedag dus echt alleen maar meegekeken naar hoe het eraan toe gaat bij deze klas. De school zelf spreekt mij ook nog steeds super aan. Ze hebben speciale plusklassen voor leerlingen die meer aankunnen en Remedial Teaching voor de leerlingen die achter lopen bij bepaalde vakken. Dit vind ik zo bijzonder omdat ik dit vanuit vroeger niet gewend ben. Ook door een opmerking van een kind merkte ik echt dat dit een andere generatie is; ‘Waarom moeten we woorden in de context opzoeken als we het woord niet kennen, we kunnen die toch ook opzoeken op onze telefoon?’ 

Dag twee

Nog steeds heb ik geen les gegeven in de tweede week. Maar ik ken al wel veel namen uit mijn hoofd gelukkig. Ik merk echt dat ik een hele rustige klas heb gekregen. Ook als de docent de klas uit loopt is de klas rustig. Er wordt dan wel meer gekletst maar er is geen chaos. De klas kan ook echt goed zelfstandig werken. Kinderen mogen op de gang werken als het te druk is in het lokaal of aan de sta tafel in het lokaal. 

Dus ook al heb ik weer geen les gegeven, ik heb nu al wel een plan gemaakt om aan een leeruitkomst te werken. Namelijk om een jong kind en een oud kind in kaart te brengen. Ik heb iemand uit mijn eigen stageklas en een kind uit groep 4. Hier ga ik komende dinsdag mee aan de slag. De week erna moet ik op dinsdag meelopen met een kunstproject voor groep 1,2 en 3. Dus dan ben ik niet in mijn eigen stageklas. De week daarna wil ik wel echt zelf een les gaan geven. Maar dat komt goed. Vandaag ga ik zorgen dat ik mijn testen en formulieren voor as dinsdag af heb.

Toch iets speciaals

Ik heb wel iets speciaals gedaan deze stagedag. Ik had mooie paas onderzetters meegenomen die je kunt inkleuren. Aan het eind van de dag heb ik iedereen er een gegeven om in te kleuren als ze klaar waren met al hun taakjes. Ik heb ze ook gefotografeerd, zie de afbeelding boven. Dit is niet van heel te klas. De klas bestaat namelijk uit 28 kinderen. 

Wat vind ik er nou allemaal van?

Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en had niet verwacht dat ik er zoveel energie van zou krijgen. Ik vind het echt jammer dat ik maar 1 dag per week stage kan lopen. Meer zou voor mij niet haalbaar zijn. Sowieso moet ik heel erg wennen aan mijn leven nu. 32 uur werken, 8 uur stage lopen en 8 uur les. Dat is toch 48 uur per week dat ik bezig ben. Dan moet ik ook nog tijd vinden om iets vòòr school te doen. Ik merk echt dat ik enorm moe ben na een paar dagen. Ik wordt er humeurig van en mijn huis een rommel (en ik haat rommel) Mijn hoofd is niet op orde en ik vergeet dingen #hopelijkkrijgikgeenburnout. Maar ik zou school niet kunnen opgeven, dan maar kijken of ik misschien een dag minder kan werken. #hopelijkkanikmijnhuisdannogbetalen. #zwaarleven 

Geef een reactie

Website Protected by Spam Master