Flexibele Deeltijd Pabo

Eerste avond pabo

Vorige week ben ik dan eindelijk officieel begonnen met de pabo! Na drie toetsen gemaakt te hebben en te hopen dat de februari instroom ├╝berhaupt door zou gaan ben ik er eindelijk. De eerste lesavond was meteen een grote druk. Mijn mentor wilde dat iedereen aan het eind van de avond alle namen van de klas uit zijn hoofd kende. Ik snap het wel, straks moet ik alle namen van mijn stageklas ook kennen immers.  

Toen we allemaal een voorstel rondje gedaan hadden konden we beginnen met de inhoud van de opleiding, want ja, hoe zit een flexibele deeltijd opleiding er eigenlijk uit? Ik was van vorig jaar enorm gewend dat alles in projecten moest maar dat kan nu niet meer (gelukkig) 

Iedereen doet de opleiding in zijn eigen tempo. Hoe dan? Nou je hebt een aantal leeruitkomsten waar iedereen aan moet voldoen. Het is aan de student de taak om daar invulling op te geven. Er zijn een aantal toetsen en een aantal portfolio’s. Elke 10e week kun je ervoor kiezen om toetsen te maken en portfolio’s in te leveren. Dus je kunt al je toetsen en portfolio’s al in de eerste 10e week inleveren en dan heb je je Propedeuse al! Dit is misschien iets teveel van het goede maar je snapt het principe wel, toch? 

Je moet je Propedeuse in 1 jaar halen. Maar de kans is veel groter dat ik hem in 3 tot 6 maanden al heb. Ik heb mij al ingeschreven voor alle toetsen in de 10e week (generiek en vakinhoudelijk didactisch) en in de weken daarop kan ik mij volledig focussen op de portfolio’s. 

Stage

De dinsdag na de vakantie (20-2-18) ga ik beginnen met stagelopen op de Jan Ligthartschool Rendierhof in Tilburg. Ik hoor als het goed is deze week in welke klas ik mag lesgeven. Ik heb er echt veel zin in omdat de visie van deze school mij echt aanstaat. Het is een echte creatieve school en ik heb zin om mijn lessen ook creatief in te delen. De eerste keer stage zal ik nog meekijken maar de week erop kan het al zijn dat ik zelf lessen moet gaan geven (spannend!) 

Ik ga op mijn website jullie allemaal op de hoogte houden van wat ik allemaal doe op stage, wat ik voor toetsen en wat voor portfolio’s ik moet maken. 

Fijne carnaval nog! 

Geef een reactie

Website Protected by Spam Master