Thuisstudie TEFL! Leren om Engels te geven.

Thuisstudie

Vorig jaar heb ik tegen mijzelf gezegd dat nu ik op het hbo zit, ik elk jaar naast school ook een thuisstudie ga afronden. Vorig jaar heb ik de studie Sociale Psychologie gedaan en vorige week ging ik eens op internet struinen wat ik dit jaar wilde doen. Volgend schooljaar wil ik graag in het buitenland stage lopen en daarvoor heb ik een bewijs nodig dat mijn Engels goed is. Ik heb al wel een CEFR Score van C1/C2 online gehaald alleen dit is niet genoeg bewijs. Toen vond ik via via de TEFL toets.

TEFL

TEFL staat voor Teaching English as a Foreign Language, wat dus inhoud dat ik Engels mag geven als ik geslaagd ben. De studie moet ik in 90 dagen afronden en bestaat uit 140 uur aan opdrachten en oefeningen. Dit is wel wat anders als Sociale Psychologie waar ik zolang als ik wilde over kon doen als ik wilde. Gelukkig moet ik alle examens in Rotterdam doen voor deze studie. Ook nog eens dicht bij school, wat lekker uitkomt. Ik doe de studie meteen omdat ik niet weet hoeveel uur ik straks met school bezig ben en nu weet ik dat ik er tijd voor heb, of kan maken.

thuisstudie

Engels docent?

Zie ik mijzelf ook echt Engels geven? Ja eigenlijk wel. Al vanaf dat ik op de havo zat (wat al 5 jaar geleden is) wilde ik eigenlijk naar de PABO. Dat plan verviel al snel omdat ik heel slecht scoorde met rekenen en ik ├╝berhaupt mijn havo niet heb afgemaakt. Ik merk ook nu ik stage loop merk dat ik niet geschikt ben voor 40 u/w achter een computer te zitten. Ik vind mijn stage heel leuk, het bedrijf, de sfeer, alles, alleen meer dan 2 dagen zou ik niet willen. Mijn idee was daarom eerst ook om na mijn opleiding docent Communicatie te worden. Dat lijkt mij heel leuk, maar Engels geven lijkt mij nog leuker. Ik ga ook zeker zodra ik het diploma heb, vragen aan mijn huidige Engels docent of ik ook een keer een les aan de eerstejaars mag geven.

Beginnen

Ik heb er zo veel zin in om te beginnen met deze studie. Het enige wat er jammer aan is, is dat hij volledig digitaal is. Het enige wat ik wel moet is tussendoor examens halen in Rotterdam. Ik ben nu al benieuwd wat voor thuisstudie ik volgend jaar ga doen.

Hebben jullie suggesties?

 

 

Geef een reactie

Website Protected by Spam Master